Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Basel IV-congres geeft duidelijkheid over kapitaalstandaard

Dit jaar wordt bekend welke impact Basel IV op organisaties gaat hebben. IIR Trainingen & Conferenties organiseert daarom een congres waar de NVB en de Nederlandse banken alle ins en outs over de belangrijkste issues op dit gebied delen.

De nieuwe kapitaalstandaard roept een aantal prangende vragen op. Welke invloed gaan de nieuwe kapitaalregels en de strengere kapitaaleisen hebben op de bankbalans en kapitaalratio’s van organisaties? Hoe worden businessmodellen aangepast om in de toekomst op een sustainable manier aan de regelgeving te voldoen?

“De gepubliceerde voorstellen van het Basel Committee gaan grote impact hebben op het business model en de bedrijfsvoering van banken. Tijdens het congres wordt dit in de volle breedte besproken” – Frits van der Scheer van NIBC.


Cases uit de praktijk
Tijdens het congres zijn er toepasbare cases van ABN AMRO, Rabobank, ING, Delta Lloyd, SNS Bank en NIBC over:
  • De impact van SA op uw Risk Weighted Assets (RWA) voor kredietrisico
  • Veranderingen in IRB (internal rating base)
  • Ontwikkelingen Interest Risk Rate in the Banking Book (IRRBB)
  • Gone concern capital: TLAC en MREL
Het congres heeft een interactieve setting, waardoor deelnemers in gesprek kunnen gaan met de sprekers. Middels een online tool kunnen deelnemers op een gemakkelijke, anonieme manier vragen stellen. Hierdoor blijven aan het einde van de dag geen vraagstukken rondom Basel IV onbeantwoord.

Korting via FinanceInnovation
Otto ter Haar van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), getuigt van het belang van het congres. “In 2016 wordt het Basel programma afgerond. Dit heeft grote gevolgen voor uw bankbalans en kapitaalratio’s. Op dit Basel IV congres van 29 juni krijgt u van de NVB en uw collegabanken de inzichten hierover. Dit congres is dé plek voor en door banken en mag u wat mij betreft niet missen”, aldus Ter Haar.

Met de code 69766FI krijgen lezers van FinanceInnovation 15 procent korting op hun ticket. Aanmelden of meer informatie? Ga naar http://iir.nl/events/basel-iv-2/?section=speakers

Over de schrijver

Aaron Mirck

Aaron MIrck is gek op nieuwe technologieën, omdat hij gelooft dat techniek de democratie sterker kan maken.

Related Articles