Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Basefarm en Red Hat schieten bank te hulp bij applicatieontwikkeling

Om onder meer financiële dienstverleners te helpen met de veilige en snelle uitrol van nieuwe applicaties, kondigt Basefarm een samenwerking aan met het containerplatform van Red Hat, Openshift.

Steeds meer financiële dienstverleners kiezen voor standaard containertechnologie in de ontwikkeling van hun applicaties. Dit signaleert ook Basefarm, een hosting provider voor bedrijfskritische applicaties, die onder meer banken helpt met hun digitale transformatie. De IT-dienstverlener werkt nu samen met Red Hat om de dienst ‘Basefarm DevOps Hotel – powered by OpenShift’ te leveren. Red Hat OpenShift Container Platform is een veiliger containerplatform van enterprise-klasse voor hybride en multi-cloudomgevingen.

De grote kracht van de dienst schuilt in de eenvoud waarmee klanten hiermee kunnen innoveren. “Met Basefarm DevOps Hotel hoeven klanten het wiel niet opnieuw uit te vinden”, aldus Stefan Månsby, VP of Innovation bij Basefarm. “Onze klanten kunnen zich concentreren op hun bedrijf en de ervaring van hun eindgebruikers in plaats van te proberen de technologie en de processen te ontwikkelen. Zo besparen zij veel tijd en geld.”

Red Hat OpenShift
Het Red Hat OpenShift Container Platform is de eerste en enige containergerichte hybrid-cloudoplossing en is gebaseerd op de betrouwbare backbone van ‘s werelds toonaangevende, zakelijke Linux-platform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform biedt een veiliger, stabiel platform voor containergebaseerde implementaties zonder afbreuk te doen aan huidige IT-investeringen. Hierdoor kunnen bedrijfskritische, traditionele applicaties bestaan naast nieuwe, containergebaseerde applicaties in de cloud.

“Het is erg fijn dat Basefarm in onze technologie investeert om organisaties te helpen bij hun verdere digitale transformatie”, aldus Ted Schönbeck, senior manager, Solution Architects bij Red Hat Nordics. “Met Red Hat OpenShift Container Platform kunnen ondernemingen sneller innoveren in het digitale tijdperk. En met de Basefarm-oplossing kunnen organisaties, ongeacht hun omvang of ‘volgroeidheid’, snel aan de slag met DevOps, containers en microservices.”

Bewezen resultaten
Financiële dienstverleners die klant zijn bij Basefarm kunnen nu sneller innoveren, hun operationele efficiëntie verhogen en gebruikmaken van DevOps. Een IDC-casestudy onder klanten van Red Hat die het OpenShift Container Platform als hun primaire platform voor applicatieontwikkeling gebruiken, heeft aangetoond dat zij gemiddeld 66 procent sneller applicaties opleverden, ontwikkelaars 35 procent productiever waren en de infrastructuurkosten 38 procent lager waren als gevolg van deze keuze.

Over de schrijver

Koos Plegt

Koos Plegt is journalist en schrijft veel over (o.a.) IT, finance en innovatie.

Related Articles