Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Barclays zwicht ook voor Apple Pay

Barclays is de laatste grote Britse bank die de Apple betaaldienst gaat aanbieden. De bank heeft aangekondigd dat het de dienst binnen drie maanden zal uitrollen.

De aankondiging werd verrassend genoeg niet gedaan tijdens een persconferentie, maar via een tweet. Ashok Vaswarni, hoofd van de afdeling persoonlijke en zakelijke dienstverlening, twitterde de aankondiging als reactie op een vraag van een klant.

barclays-apple-pay-tweet

Langzame beslisser
Sinds Apple Pay in juli 2015 in het Verenigd Koninkrijk is geïntroduceerd, is de dienst sterk gegroeid. Terwijl Barclays niet zeker was of de bank zich wilde aansluiten bij het Apple betaalplatform, verbonden vijftien banken en creditcardmaatschappijen zich wel met Apple Pay.

bPay
Barclays heeft zich lang verzet tegen de gadgetmachine die Apple heet, en lanceerde vorige maand wel een mobiele betaaldienst voor Android-telefoons: bPay. De stugge houding van Barclays tegenover Apple Pay zou kunnen voortkomen uit het feit dat ze hun eigen contactloze betaaldienst hebben gelanceerd en die dienst eerst wilden pushen alvorens over te gaan op andere systemen, stelt Brits productiebedrijf ITV.

Met bPay kunnen klanten met een polsbandje, sticker of sleutelhanger betalen. Klanten linken hun creditcard of betaalpas met een van deze voorwerpen, en kunnen daarmee overal contactloos betalen tot een maximaal bedrag van 30 pond.

Goed nieuws voor Apple
Het nieuws valt waarschijnlijk goed bij Apple. Het bedrijf heeft het zwaar gehad op de aandelenmarkt door de dalende verkoop van iPhones. Australische en Canadese banken blijven overigens standvastig in hun besluit de dienst niet aan te bieden.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles