Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Banking Circle ontvangt Europese bankvergunning

Banking Circle, aanbieder van financiële infrastructuren, heeft een Europese bankvergunning van de Luxemburgse toezichthouder Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) verkregen. Met deze bankvergunning is Banking Circle in staat om zijn dienstverlening naar financiële service providers uit te breiden. Denk hierbij aan het openen van bankrekeningen, het afsluiten van leningen en het voldoen van internationale betalingen. De bankvergunning is tevens een impuls voor de internationale groei van het bedrijf.

Grensoverschrijdende bankdiensten

Anders la Cour, CEO van Banking Circle: “Nu we een bankvergunning hebben verkregen gaat Banking Circle een cruciale rol spelen in de digitale financiële economie. De afgelopen vier jaar hebben we een financiële infrastructuur opgebouwd die door tal van financiële instellingen wordt gebruikt voor de verwerking van grensoverschrijdende betalingen. Met het verkrijgen van een bankvergunning in Europa kunnen we nu ook toegang bieden tot grensoverschrijdende bankdiensten. Dit is een cruciale stap in het creëren van wereldwijde financiële inclusie.”

Banking Circle geeft financiële instellingen, zoals Payment Serivce Providers (PSP’s), acquirers en creditcardverwerkers, de mogelijkheid om bankdiensten te leveren aan hun klanten zonder te moeten investeren in een kostbare, interne infrastructuur. Ook biedt Banking Circle banken nu de mogelijkheid hun zakelijke dienstverlening uit te breiden zonder forse technologische investeringen of beperkingen door wet- en regelgeving.

Toegang tot real-time betalingen

Als bank met volledige vergunning biedt Banking Circle nu tegen lage kosten een volledig compliant financiële infrastructuur aan. Banking Circle maakt hierbij gebruik van de modernste technologieën en optimale security. Daarbij profiteren financiële instellingen van onbeperkte toegang tot real-time betalingen. Zo kunnen ze inspringen op kansen in de economie zonder kostbare investeringen in hun interne infrastructuur te hoeven doen.

Banking Circle heeft reeds kantoren geopend in Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, en heeft onlangs het hoofdkantoor in Luxemburg geopend. Jaarlijks verwerkt Banking Circle 130 miljard euro.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles