Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Banken slaan handen ineen voor mogelijkheden blockchain

Steeds meer banken ontdekken blockchain. Vijf grote banken, waaronder ING, hebben zich aangesloten bij een internationale groep banken die de mogelijkheden van blockchain onderzoekt.

Grotere banken in deze samenwerking zijn onder andere: BNP Paribas, Macquarie Bank, Canadian Imperial Bank of Commerce en Wells Fargo & Co. In totaal zijn er nu dertig banken aangesloten aan dit initiatief.

De mogelijkheden
Het is geen verrassing dat banken plots geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van de innovatieve blockchain-technologie. De systemen kunnen worden ingezet voor het gemakkelijker maken van financiële processen. De veranderingen zouden veel kunnen opleveren als het gaat om transacties, innovatieve betalingsmethoden en post-trade diensten. Ook zou de technologie het online bankensysteem veiliger kunnen maken.

Hackathon
BNP Paribas’ blockchain-specialist Philippe Dennis vertelt in een interview: “Blockchain kan de wisselwerking met onze klanten verbeteren. (…) In 20114 hebben we een hackathon georganiseerd om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden achter het systeem.” De expert denkt dat het de moeite waard is om je er als bank beter in te verdiepen. “Zowel de sector als onze klanten zouden kunnen profiteren van blockchain, als de technologie schaalbaar blijkt.”

Eerder werd door trendwachters gesignaleerd dat de blockchain-technologie veel mogelijkheden kan bieden voor banken. Het blijkt nu maar weer dat blockchain booming business is.

Over de schrijver

Nina van Klaveren

Vindt alternatieve vormen van kredietverstrekking erg interessant, verdiept zich graag in de wondere wereld van het mobiel betalen. Schrijft af en toe een media-analyse.

Related Articles