Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Banken Honk Kong starten FinTech-lab

Tien financiële dienstverleners en een outsourcingsbedrijf werken samen aan een programma dat de finance-sector in Hong Kong een nieuwe ‘boost’ moet geven.

Het programma, dat gedoopt is met de naam ‘FinTech Innovation Lab Asia-Pacific’, is een initiatief van Accenture, in samenwerking met Bank of China, HSBC, China Construction Bank, Ping An, DBS, JP Morgan, Barclays, UBS, Bank of America Merrill Lynch en Morgan Stanley. Volgens de krant South China Morning Post betreft het een versnellingsprogramma, dat de adoptie van technologie door financiële spelers een impuls moet geven.

Ruimte voor start-ups
Het FinTech Innovation Lab is gemodelleerd naar een samenwerking van Accenture met enkele bedrijven in New York City, in 2010 opgestart. De opzet is ontworpen om enkele grote uitdagingen van banken aan te gaan. Deze zien zich namelijk genoodzaakt kosten te besparen maar moeten tegelijkertijd ook blijven zoeken naar groeimogelijkheden. Het FinTech Innovation Lab geeft ruimte aan start-ups, die vaak de middelen en het uithoudingsvermogen missen om oplossingen te ontwikkelen en te verkopen aan banken. De samenwerking zal zich onder meer richten op analytics, mobile en nieuwe betalingsoplossingen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles