Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Australië wil fintech-gigant worden

Australië wil een wereldwijde fintech-hub worden. Ondanks de sterke drang van het land om deze sector te versterken, gaat een verrassend klein deel van het nationale budget van het land naar fintech. Dat rapporteert zakelijke dienstverlener Deloitte.  

Fintech biedt veel kansen voor de financiële sector. Wereldwijd werd er in 2015 20 miljard dollar geïnvesteerd in fintech. De verwachting is dat dit bedrag in 2016 neer zal komen op 88 miljard dollar. Volgens de Deloitte Australian Mortgage Report was Australië verantwoordelijk voor minder dan een procent van deze investeringen. Het land, en zeker de grootste stad Sydney, zou echter wel potentie hebben om te groeien.

“Sydney, samen met Berlijn, ligt onder het  ‘fintech-vergrootglas’ als nieuwe hub,” zegt het rapport. Voor het einde van het jaar zouden er maar liefst 100 nieuwe Australische start-ups in de verzekeringssector alleen al kunnen komen.

Het is een nek-aan-nekrace tussen Sydney en Berlijn. Berlijn ligt in het hart van Europa’s sterkste economie, heeft genoeg hoogopgeleide werkers in de technologie. Sydney kent dezelfde voordelen, maar staat dicht bij Aziatische financiële markten in plaats van Europa.

De regering van Australië presenteerde haar budget voor 2016 op 3 mei, waaruit blijkt dat 200.000 Australische dollar is gereserveerd voor het promoten van down under als interessante plek om fintech te ontwikkelen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles