Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Apps Android en iOS beschikbaar voor Windows Phone

Microsoft maakt binnenkort Android en iOS apps beschikbaar op zijn mobiele apparaten. Hiermee wil Microsoft de populariteit van zijn mobiele telefoons eenboost geven.

Steeds meer bedrijven maken apps die het leven van de gebruikers moet vergemakkelijken. De meeste apps zijn echter alleen beschikbaar voor de mobiele telefoons met iOS of Android. Het ontbreken van bepaalde apps voor de Windows-gebruikers wekt de nodige frustraties. Met slechte verkoopcijfers tot gevolg. Met deze nieuwe mogelijkheid wil Microsoft een belangrijk obstakel uit de weg ruimen.

Strategie
Microsoft, het grootste softwarebedrijf in de wereld, gaat hiermee duidelijk een andere strategie tegemoet. Ze domineren nog steeds de markt van de pc’s maar krijgen maar geen voet aan de grond op de mobiele markt. Het grootste obstakel voor de mobiele apparaten van Microsoft is het ontbreken van veel apps. Door apps van Google en Apple op de Windows Phones beschikbaar te maken, willen ze een inhaalslag maken om hun dalende aandeel in de mobiele markt tegen te gaan.

Financiële apps
Ook voor fintechbedrijven en innoverende banken is dit goed nieuws. Veel apps van deze bedrijven zijn vaak enkel beschikbaar voor de iOs en Android gebruikers. Nu krijgen deze bedrijven er opeens een groot aantalpotentiële klanten en gebruikers bij. Gisteren introduceerde PayPal nog de one-click payment, waarbij meerdere online betalingen mogelijk worden zonder een wachtwoord te moeten invoeren. Deze functie is enkel beschikbaar voor AndroiD en iOS, maar met de veranderingen nu dus ook voor de mobiele apparaten van Microsoft.

Minimale aanpassingen
De nieuwe applicaties voor de Windows Phone zullen niet gewoon overgenomen worden. De ontwikkelaars kunnen met het grootste deel van de codering in het Android systeem aan de slag om ze beschikbaar te maken voor de Windows Phones. Men verwacht dus dat ontwikkelaars nu sneller zullen kiezen om ook een app beschikbaar te maken voor de Windows Phone Store. De apps zullen ook de diensten van Microsoft zoals Bing Maps gaan gebruiken. Een doorn in het oog voor Google die de meeste inkomsten haalt uit de extra diensten die ze aanbieden.

Klein marktaandeel
Microsoft, dat vorig jaar de telefoonafdeling van Nokia overnam, heeft slechts een marktaandeel van drie procent op de markt van de smartphones. Android toestellen, voornamelijk Samsung-telefoons, domineren de markt met 81 procent van de totale markt. De iPhones van Apple moeten het doen met een aandeel van 15 procent. Deze zomer wordt het nieuwe besturingssysteem Windows 10 gelanceerd, die voor het eerst universeel zal lopen over PC’s, laptops, smartphones en tablet. Doelstelling is om in drie jaar tijd meer dan één miljard apparaten op Windows 10 te laten draaien.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles