Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Apple Pay concurrent CurrentC gehackt

CurrentC, de concurrent van Apple Pay, is het slachtoffer van cyberdiefstal. De afgelopen uren zijn door hackers duizenden e-mailadressen van gebruikers buit gemaakt.

In de afgelopen 36 uur wisten hackers toegang te krijgen tot de database van betaalplatform CurrentC en zijn er op die manier vandoor gegaan met duizenden e-mailadressen van gebruikers. De betrokken partijen benadrukken echter dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot creditcardgegevens. Al met al is het door alle commotie van eerder deze week geen lekkere week voor contactloos betalen. Veel Amerikaanse winkeliers spraken namelijk hun onvrede uit over de hoge tarieven van contactloos betalen.

Hacking
Ondanks het feit dat de hackers zich duizenden e-mail adressen konden toe eigenen na de hacking van de database van CurrentC, benadrukt een woordvoerder dat de hackers geen toegang wisten te krijgen tot persoonlijke gegevens of informatie over betaalpassen. Daarnaast zouden er veel ‘dummy’ e-mailadressen in de database staan, aangezien het platform zich nog in de testfase bevind. Tot slot benadrukt CurrentC de veiligheid van de data die zich in het betaalplatform bevind, aangezien CurrentC gebruik maakt van een ‘secured cloud platform’.

Pijnlijk
Ondanks dat de schade van de cyberdiefstal dus mee lijkt te vallen, is de hacking pijnlijk genoeg aangezien er begin deze week al eerder commotie was rondom contactloos betalen over de hoge tarieven die winkeliers zouden betalen. Grote Amerikaanse retailers als Walmart, Best Buy en Gap weigerden hierdoor met name de systemen van Apple in hun vestigingen op te nemen. Apple’s CEO, Tim Cook, deed de commotie af als een ‘schermutseling’ die snel genoeg zou overwaaien. Dit lijkt alleen niet het geval te zijn, aangezien de grote winkelketens zich, als reactie op de hoge tarieven van Apple, massaal aansloten bij het betaalplatform van CurrentC. CurrentC werd door hen gezien als een een oplossing voor het dure Apple Pay. Het feit dat dit platform nu is gehackt, beschaamt het vertrouwen dat de winkeliers hadden in CurrentC. Al met al doet contactloos betalen deze week een hoop stof opwaaien.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles