Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Apple beperkt Amerikaanse banken omtrent Apple pay

De release van de Iphone 6 ging gepaard met de bekendmaking van Apple pay. Dankzij de NFC-chip is het mogelijk om betalingen te doen met de nieuwe smartphone. Apple heeft hiermee de aandacht weten te pakken van enkele grote banken.

Momenteel is het alleen nog maar mogelijk om Apple pay te gebruiken in Noord-Amerika. 220.000 winkels bieden de klant de mogelijkheid om met hun Iphone 6 te betalen. Er zijn geen speciale apparaten nodig voor deze nieuwe manier van betalen. Elke automaat waar contactloos gepind kan worden accepteert Apple pay.

Beperkte marketing banken
Het nieuwe betaalsysteem heeft niet alleen invloed op de gebruiker maar ook op de leveranciers van betaalkaarten. Enkele grote banken zoals JPMorgan, American Express en Wells Fargo hebben flinke budgetten toegewezen aan marketingcampagnes omtrent Apple pay. Dit moet ervoor zorgen dat mensen hun betaalkaarten gaan gebruiken als standaardoptie wanneer zij overstappen op de betaaldienst van Apple, aangezien de gegevens van de bankpas moeten worden ingevoerd op de telefoon. Het opslaan gebeurt in een digitale portomonee genaamd Passbook.
Ondanks de grote budgetten worden de banken alsnog dwarsgezeten, niet alleen door elkaar maar ook door Apple zelf. Marketingexperts van de verschillende banken zijn verzocht om naar het hoofdkantoor van Apple te komen. Daar krijgen zij uitleg over wat wel en niet mag als het aankomt op adverteren over de betaalservice van Apple.

 Alleen voor eigen gebruik
De chip die dat alles mogelijk maakt, de NFC-chip, blijft in handen van Apple. Er is bekend gemaakt dat de hardware in ieder geval het eerste jaar geheim blijft. Dat is een nadeel voor andere ontwikkelaars die de chip kunnen gebruiken voor andere functies dan betalen. Als meerdere apparaten de hardware bevatten is het mogelijk de apparaten gegevens met elkaar te laten uitwisselen. Denk aan deuren openen met een telefoon of het licht aan doen.

 

 

 

 

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles