Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Amsterdamse fintech Ohpen ontvangt verdere financiering

De fintech-onderneming Ohpen, een bedrijf dat cloud based rekeningadministratie voor banken verzorgt, heeft van investeerder Amerborgh 25 miljoen euro ontvangen. Dit bedrag zal worden aangewend voor verdere internationale expansie. Na Adyen is Ohpen één van de volgende Nederlandse fintechs die hoopt eindelijk een volgende stap te kunnen zetten.

Het digitale bankenplatform dat Ohpen heeft ontwikkeld, biedt de financiële sector verschillende modules. Het administreert spaarrekeningen, verzorgt betalingen vanuit banken, maakt gerobotiseerd advies voor gespecificeerde klantgroepen mogelijk en biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om audits, risicoanalyses en fraudebedreigingen te managen. Ohpen verzorgt dus een scala aan core-activiteiten voor de bankenwereld, allemaal cloud based. Klanten die inmiddels gebruikmaken van de diensten van Ohpen zijn onder meer Nationale Nederlanden, Robeco en knab.

Het hoofdkantoor van Ohpen, opgericht in 2009, zit in Amsterdam, maar inmiddels heeft het bedrijf óók een vestiging in Groot-Brittannië, waar op dit moment enkele tientallen mensen werken. In het kader van verdereexpansie in de UK én de rest van Europa heeft Ohpen van investeerder én grootaandeelhouder Amerborgh maar liefst 25 miljoen euro ontvangen om te investeren.

Doel van Ohpen is en blijft om de bankenwereld verder te moderniseren, door verouderde IT-systemen te vervangen door vernieuwde modules die volledig in de cloud draaien.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles