Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Londen nr. 1 tech-stad van Europa

Londen is de ‘tech-hoofdstad’ van Europa. Amsterdam komt op de vijfde plaats, na Londen, Parijs, Dublin en Madrid. Het consultancybedrijf Ernst & Young (EY) publiceerde een top-10 van Europese techsteden op basis van het aantal innovatieve technische startups. In Londen – door EY uitgeroepen tot ‘capital of European tech’ – start vandaag de London Technology Week, die tot en met zondag 21 juni duurt. Fintech vormt een belangrijk onderdeel van de techsector.

De afgelopen tien jaar trok Londen de meeste startups aan, in vergelijking met andere steden in Europa. Tussen 2005 en 2014 maar liefst 1009, meer dan Parijs (281), Dublin (162), Madrid (139) en Amsterdam (126) bij elkaar. Dat maakt Londen tot de tech-hoofdstad van Europa. EY publiceert de lijst om de start van de London Technology Week te markeren.

Oxford Economics berekende dat in Londen momenteel 200.000 mensen werken in de tech-sector en dat het aantal bedrijven in de digitale sector met 46 procent is gegroeid sinds de lancering van Londen als ‘Tech City’ in 2010. In Londen groeit de fintech-sector met name in Canary Wharf, een financieel centrum in ontwikkeling, ten oosten van het financiële district de City.

London Technology Week
Duizenden innovatieve ingenieurs en ondernemers op het gebied van (digitale) technologie komen deze week naar de Londen Technology Week. Ze presenteren de laatste technologische en digitale innovaties in workshops; van robots tot ‘smart cities’.

 

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles