Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Amsterdam toekomstige Bitcoin-hoofdstad van de wereld

In samenwerking met Bitpay wil de Nederlandse start-up BitStraat Amsterdam veranderen in de Bitcoinhoofdstad van de wereld. De stad heeft hier alleen wel flinke concurrentie van Arnhem. 


Door gratis apparaten weg te geven aan ondernemers hoopt BitStraat Bitcoin meer te integreren in het betaalverkeer. BitStraat voorziet deelnemers van een betaalterminal met tablets die voorzien zijn van software waarmee zij betalingen in Bitcoin kunnen accepteren. Bitpay verwerkt de transacties en zet ze direct om in euro’s, de ondernemers zijn dus nooit in het bezit van Bitcoins. Kasper Keune, één van de oprichters van BitStraat, merkt dat het voor ondernemers allemaal nog relatief nieuw is. “Ondernemers reageren enthousiast en zijn nieuwsgierig, maar zijn nog wel afwachtend. Toch merken we dat elke week zich weer nieuwe ondernemers aanmelden,” aldus Keune.

Gratis betaalterminals
Ondernemers kunnen tien euro per maand betalen of in één keer 120 euro voor de aanschaf van een Bitcoin-terminal. Maar om de technologie te promoten biedt Bitpay 100 gratis betaalterminals aan in Amsterdam. Het gebruik van de Bitcoin-terminal is gratis tot een omzet van 900 euro per maand, boven deze grens  betaalt de winkelier tien euro per maand. Tot nu toe hebben 22 ondernemers zich aangemeld, waaronder cafés, bars, winkels en een hostel. In juni vaardigde De Nederlandsche Bank een waarschuwing uit naar de nationale banken over de gevaren van de ploeterende Bitcoin-industrie. Toch wint het digitale betaalmiddel het aan fans.

Strijd
Eerder werd bekend dat Amsterdam en Arnhem zijn verwikkeld in de strijd om Bitcoinhoofdstad van de wereld te worden. Vooralsnog neemt Arnhem de leiding met hun initiatief Arnhem Bitcoin Stad. In Amsterdam hebben tot nu toe 22 ondernemers toegezegd, in Arnhem zijn dit er al veertig. BitStraat hoopt komend voorjaar honderd ondernemers te hebben die meedoen aan het betalen met Bitcoin. Ook heeft Arnhem de eerste supermarkt waar het mogelijk is om met Bitcoin te betalen. Bij de Spar op het station van Arnhem  kunnen klanten nu afrekenen met de crypto-currency. Toch ziet BitStraat Arnhem niet als directe concurrent. “Arnhem is meer een provider van de dienst, wij leveren ook de service en hardware. Daarnaast is de band tussen ons vriendschappelijk, maar we houden elkaar zeker scherp,” aldus Keune.

Bron afbeelding: Bitcoinpins.com

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles