Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Windows 10 wordt ‘anywhere anytime’

Momenteel zit Windows 10 nog in de beginfase. Verwacht wordt dat deze zomer het nieuwe besturingssysteem voor iedereen beschikbaar wordt. Maar hoe anders wordt Windows 10 eigenlijk?

Vorige maand werd al bekend dat Microsoft zijn app’s beter beschikbaar zal maken voor ontwikkelaars. Dit alles ligt binnen de strategie van Microsoft om de mobiele gebruikers te overtuigen. Deze zomer wordt het lang verwachtte nieuwe besturingssysteem Windows 10 gelanceerd. Met deze stap wil Microsoft de mobiele markt écht betreden en het hele netwerk mobiel maken. Windows wordt ‘anywhere anytime’.

Windows 10
Wat houdt Windows 10 precies in? Het nieuwe platform zal deze zomer officieel gelanceerd worden. Men spreekt over eind juli, maar een specifieke lanceerdatum is nog niet. Microsoft wil met Windows 10 niet alleen de consument maar ook ontwikkelaars overtuigen. “Met Windows 10 creëren we een enorm platform dat aantrekkelijk is voor zowel developers als opdrachtgevers van apps. Het is voor het eerst dat er één platform is dat zo schermoverschrijdend is. Alles gaat met elkaar samenwerken met Windows 10: Xbox, PC, laptop, tablet, phablet, smartphone en zelfs de HoloLens. En ook nieuwe Internet of Things-apparaten, zoals je smart koelkast, verlichting of wasmachine, kunnen straks met jou communiceren via je Windows-computer of smartphone.”

Slimmer en flexibeler
Met het nieuwe besturingssysteem wil Microsoft vooral tonen dat het meekomt met de mobiele evolutie. “Het mooiste is natuurlijk dat je als gebruiker straks echt alles bij de hand hebt. We praten al jaren over anywhere anytime, maar nu ga je daadwerkelijk – waar je ook bent en ongeacht het apparaat dat je gebruikt – toegang hebben tot informatie die jij nodig hebt voor je werk óf privé. Het betekent niet zozeer meer, maar wel heel veel slimmer en flexibeler gebruik van je devices. Dat daarbij gebruiksgemak, optimale security en respect voor privacy centraal staan, is evident’, aldus Microsoft.

Testversie
Windows 10 is dus nog niet beschikbaar, maar men kan het nieuwe platform wel al uittesten op het Windows Insider Program.

Tagged with:

Over de schrijver

Marc Vervecken

Als student Marketingcommunicatie is Marc een actief schrijver met grote interesse in sport, ondernemen en de financiële sector. Zelf is hij erg actief op sociale media en blogs.

Related Articles