Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

AFM-vergunning voor start-up Lendahand

Fintech-startup Lendahand, die financiering verstrekt aan ondernemers in opkomende landen, heeft een vergunning van de AFM gekregen. Het gaat om een vergunning als beleggingsonderneming. Met de vergunning kan Lendahand uitbreiden naar andere landen in de EU.

Lendahand is een Nederlandse organisatie die via crowdfunding mesokredieten verstrekt aan MKB’ers in opkomende landen. Het werkkapitaal wordt door lokale partners van Lendahand direct aan ondernemers beschikbaar gesteld, waardoor zij in machines, grondstoffen of een werkplaats kunnen investeren. De investeerder ontvangt voor zijn verstrekte lening een rente van 3 tot 6 procent op jaarbasis. “De vergunning geeft aan dat de AFM vertrouwen heeft in hoe wij onze processen hebben geregeld”, zegt Koen The, CFO van Lendahand. “Dat is een belangrijk signaal naar onze uitleners. We verwachten dat dit nieuwe investeerders zal trekken.”

Uitbreiding naar Groot-Brittannië
Lendahand heeft nu de ambitie om het buitenland te veroveren en start met Groot-Brittannië. The: “Omdat wij een nichespeler zijn, ligt het voor de hand dat we naar een markt gaan waar mensen al gewend zijn om te crowdfunden. Groot-Brittannië is de grootste crowdfundingmarkt in Europa. Daarnaast faciliteert de Britse toezichthouder de markt op een erg goede manier.” De start-up ontving eerder al steun van de Britse overheid.

Tagged with:

Over de schrijver

Related Articles

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Finance Innovation Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste innovaties in de financiële wereld? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Zie onze privacyverklaring.