Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

AFM krimpt eigen bestuur in

AFM gaat van vier leden in het raad van bestuur naar drie. De “stroomlijning van het bestuur” past volgens de financiële toezichthouder in de verbetering van de interne organisatie. Deze is vorig jaar ingezet.

Eind vorig jaar kwam de toezichthouder onder druk te staan door een foute beoordeling van de rentederivaten. Doordat veel bedrijven ingewikkelde producten van banken kochten, kwamen zij in de problemen.

Nieuwe samenstelling
De AFM wacht tot de benoemingstermijn van twee bestuursleden afloopt op 1 november, alvorens de instantie inkrimpt. Gerben Evers wordt voor vier jaar herbenoemd en Merel van Vroonhoven blijft voorzitter. De woordvoerder van de gemaakte fouten rondom het derivatendossier, Harman Korte, stapt op als directielid. Tot 1 mei blijft hij wel binnen de organisatie, maar gaat zich op “niet-toezichtvertrouwelijke” taken richten, aldus Nu.nl.

Hoog opgelopen discussie
Vier van de vijf leden van de raad van toezicht stapten eind 2014 op. Minister Dijsselbloem sprak destijds van een “hoog opgelopen discussie” over nevenbelangen en integriteitsvraagstukken. Annemarie van Gaal was toen een van de nieuwe leden, maar vertrok na een halfjaar.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles