Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

AFM en DNB werken samen om financiële innovatie te stimuleren

De toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) gaan een samenwerking aan. Ze werken samen toe naar een verruiming van de mogelijkheden voor innovatieve initiatieven op de financiële markt.

AFM en DNB starten vandaag een gezamenlijke InnovationHub. Dit is een plek op hun websites waar nieuwe en bestaande innovatieve marktpartijen in de financiële sector met de toezichthouders in contact kunnen komen. Ze kunnen hier praten over vraagstukken op het gebied van financiële innovatie en regulering. Ook nodigen zij financiële marktpartijen uit om te reageren op voorstellen voor een toegankelijker toezichtregime voor innovatieve financiële diensten.

Stimulans voor innovatie
Met de InnovationHub en het daar gepubliceerde discussiedocument over het toegankelijker toezichtregime willen de AFM en DNB een positieve bijdrage leveren aan innovatie, concurrentie en efficiëntie omtrent de financiële sector. Tegelijkertijd willen ze de mogelijke risico’s van innovatieve initiatieven bewaken vanuit hun mandaten als toezichthouder. De AFM richt zich hierbij op eerlijke en transparante financiële markten en DNB op solide en integere financiële instellingen. Beide toezichthouders willen stabiliteit van het financiële stelsel en duurzame welvaart in Nederland.

Meedenken over aanpassingen
In het discussiedocument vragen de AFM en DNB aan de markt om mee te denken over een aantal mogelijkheden voor aanpassingen in het toezicht die kunnen bijdragen aan verantwoorde innovatie in de financiële sector. Het doel is om te peilen welke aanpassingen nodig zijn om bij te dragen aan het ontwikkelen van het juiste beleid. Marktpartijen kunnen tot 1 september via de InnovationHub reageren op het discussiedocument, waarbij de reacties eventueel ook worden gepubliceerd.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles