Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Aegon neemt belang in hypotheekaanbieder Jungo

Bank/verzekeraar Aegon stapt in Jungo, een Nederlandse fintech startup die investeerders en hypotheekzoekers wil samenbrengen. Het jonge bedrijf maakte bekend live te gaan in de eerste helft van 2018. Met Aegon heeft Jungo in ieder geval zijn felbegeerde partner, met veel expertise binnen de financiële dienstverlening.

Jungo is een (daar komt ‘ie) ‘crowdfundhypotheekaanbieder’ die inmiddels ook over een vergunning vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM) beschikt. Dit maakt dat Jungo, wanneer alles eenmaal rond en live is, ook is toegestaan om hypotheken te verstrekken. Jungo heeft zelf de verwachting uitgesproken in de tweede helft van 2018 op de markt te komen.

Crowdfunding
Het idee van Jungo is dat mensen die rendement willen behalen en/of anderen willen helpen met het financieren van een woning zich via de startup als ‘investeerder’ kunnen aanmelden.

Zij kunnen vervolgens in één of meerdere hypotheken (minimaal 250 euro, maximaal 80.000 euro) investeren. Zij ontvangen rente op de investering in ruil voor het kapitaal dat zij ter beschikking stellen, zoals een bank ook rente ontvangt van hypotheekbezitters.

De woningkoper die bij Jungo aanklopt voor een hypotheek krijgt bij goedkeuring – na de gebruikelijke checks wat betreft bijvoorbeeld inkomen – een hypotheek ter waarde van maximaal 100 procent van de woning. Vervolgens wordt twintig procent van deze hypotheek beschikbaar gesteld voor investeerders, om hier (een deel van) het beschikbare kapitaal aan te wijden.

Hoe meer van deze twintig procent door de investeerders wordt gefinancierd, des te kleiner zijn de risico’s voor de hypotheekverstrekker, dus des te lager wordt de hypotheekrente voor de lener.

Belang
Gisteren berichtte Jungo over het feit dat Aegon, voor een onbekend bedrag, een belang in Jungo heeft genomen. Naast IT-specialist Topicus heeft de startup met deze bank/verzekeraar nu ook een financiële expert als strategische partner weten te strikken. “Aegon beschikt over waardevolle kennis en ervaring, waar we graag van leren”, aldus co-founder van Jungo, Vincent van den Noort.

Aanmelden als investeerder kan nog steeds.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles