Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Aegon investeert opnieuw miljoenen in online kredietverstrekker

Aegon Bank investeert voor 150 miljoen euro in het digitale leenbedrijf Auxmoney. Het Duitse bedrijf is een nieuw soort digitaal tussenpersoon tussen kredietvrager en belegger.

Auxmoney werkt als peer-to-peer en wint steeds meer terrein in Duitsland. Eerder dit jaar investeerde Aegon al vijftig miljoen euro in dit bedrijf. Na de investering bleek het bedrijf een groot succes en met nieuwe deze investering wil de bank de financiering van kredietvragers, vaak consumenten, meer ondersteunen.

Het leenplatform is het grootste van Duitsland. Ruim 50.000 investeerders hebben zo’n 60.000 leenaanvragen ingediend, goed voor een totale waarde van 350 miljoen euro. Naar eigen zeggen is Auxmoney goed voor een marktaandeel van zeventig procent.

Transamerica Ventures
Via het investeringsfonds van Aegon, Transamerica Ventures, werden dit jaar al miljoenen belegd in startende fintech-ondernemingen. Via Transamerica is Aegon aandeelhouder in Auxmoney en Mike de Boer, CFO van Aegon, is zeer te spreken over de investering: “De resultaten overstegen de verwachtingen.” Vanuit het fonds wil Aegon de banden tussen nieuwkomers op de financiële markt en het moederbedrijf versterken.

Over de schrijver

Meike Storck

Schrijft graag over innovatieve startups die de financiële wereld op de kop willen zetten. Daarnaast ook geïnteresseerd in wat er in de het buitenland speelt in de financiële sector.

Related Articles