Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Aegon investeert 100 miljoen in fintech-startups

Verzekeraar Aegon zal de aankomende jaren ongeveer 100 miljoen euro investeren in startups die zich bezighouden met fintech. Deze bedrijven ontwikkelen technologie voor de financiële sector.

Met de investeringen hoopt Aegon dat het betere adviezen kan verstrekken aan klanten en dat ze een slag kunnen maken op het gebied van communicatie rondom internet. De verzekeraar investeerde eerder al 30 miljoen euro. De investeringen worden uitgegeven door een Venture Fund, onder de naam Transamerica. Via dit fonds investeerde Achmea al in zes bedrijven, waarin het een aandeel nam van vijf tot twintig procent. Dat meldde Achmea aan Z24.

De zes bedrijven waar Aegon in investeerde, zijn onder meer Oxdata (dat software ontwikkelt om fraude op te sporen of om klantbestanden in kaart te brengen) en CipherCloud (databeveiliging in de cloud). Het Duitse Auxmoney is het enige niet-Amerikaanse bedrijf van de zes; het is een platform waar particulieren onderling geld kunnen uitlenen.

Nieuwe bedrijven
Aegon wil nog niet zeggen in welke nieuwe bedrijven het gaat investeren. De verzekeraar wordt vaak ook klant van de bedrijven waarin het investeert, dus moeten deze bedrijven genoeg potentie bieden. Zo investeert Aegon liever niet in net gestarte bedrijven die nog geen omzet hebben. Aegon heeft geen datum vastgesteld waarop het hele bedrag moet zijn geïnvesteerd.

 

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles