Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Accenture maakt finalisten Innovation Awards 2018 bekend

Ieder jaar organiseert wereldwijd actieve dienstverlener Accenture een innovatiewedstrijd voor startups, waarbij in acht categorieën de vijf grootste beloften worden genomineerd. Op 8 oktober maakte Accenture de veertig namen bekend, waaronder vijf kanshebbers in de categorie Financiën.

De Accenture Innovation Awards worden dit jaar in acht categorieën uitgedeeld: Klimaat, Onderwijs, Gezondheid, Leven & Werken, Mobiliteit, Voeding, Security en Financiën. Stonden er tijdens de halve finales nog tachtig potentiële winnaars op de lijst, inmiddels is dat aantal tot veertig gereduceerd, gelijk verdeeld over de acht eerdergenoemde categorieën. In de categorie Financiën zijn dit de volgende startups:

  • Agri-wallet. Om de landbouwproductie te stimuleren heeft Agri-wallet een blockchainplatform opgezet dat kleine boeren verschillende leen- en spaaropties biedt.
  • Attrace. Een affiliate marketingplatform dat op basis van blockchain advertenties controleert en registreert.
  • Budlr. Een platform dat klanten van organisaties van persoonlijke financieel advies voorziet en hun huishoudbudget inzichtelijk maakt.
  • Dyme. Een dienst om abonnementen mee te beheren (zowel abonnementen stopzetten als overstappen naar een andere aanbieder is mogelijk).
  • SafeNed. Een digitale oplossing die het mogelijk maakt om klanten snel te identificeren, om zo fraude te voorkomen.

Accenture Innovation Summit 2018

De Accenture Innovation Awards draaien niet alleen om de eindoverwinning: het is bovenal een moment waarop startups, accelerators, investeerders en andere bedrijven samenkomen. Om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het eigen en andere vakgebied(en). Kirsten Spahr van den Hoek, Innovation Lead van Accenture Nederland: “Accenture is initiator van het grootste Nederlandse startup-ecosysteem. De Accenture Innovation Awards zijn een geweldige manier om bij te blijven, maar ook om nieuwe mogelijkheden en kansen voor klanten te ontdekken en hun in contact te brengen met succesvolle startup-initiatieven in hun vakgebied.”

De Accenture Innovation Awards 2018 worden op 2 november uitgereikt, in DeFabrique te Utrecht. Tijdens de Accenture Innovation Summit 2018 pitchen alle finalisten hun innovaties, waarna de jury binnen iedere categorie een startup tot winnaar uit zal roepen.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles