Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

ABN Amro herziet onderdeel Markets

Toenemende wet- en regelgeving, de hoge kosten voor technologie en het feit dat het klantcontact steeds meer via digitale kanalen verloopt, zijn aanleiding geweest om de activiteiten van ABN AMRO’s onderdeel Markets te herzien. Het stopt met het aanbieden van aandelenderivaten en eigen structured products.

De veranderingen zijn bedoeld om de kosten van het onderdeel Markets te verminderen en in te spelen op de veranderende klantbehoefte. De reorganisatie heeft tot gevolg dat ongeveer 100 van de 300 FTE worden geschrapt, waarvan het merendeel in Nederland. De helft van deze medewerkers zijn werkzaam bij Markets, de andere helft bij ondersteunde afdelingen.

Kleinere focus
Uit een strategische review van de activiteiten binnen het onderdeel blijkt dat de producten en dienstverlening meer focus moeten krijgen. Die focus zal voornamelijk komen te liggen op vreemde valuta, rente- en commodity-derivaten, securities financing, obligaties en aandelen brokerage en research. De activiteiten in Azië zijn te kleinschalig en worden beëindigd. Markets blijft wel aanwezig in de Verenigde Staten en zal daar producten blijven aan bieden aan ECT-klanten, Financial Institutions en Nederlandse klanten die actief zijn in de VS.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles