Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Nederlandse paradepaardjes in top 50 beste fintech-bedrijven

Fintech-bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond, maar er zijn er een paar die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Ook in Nederland. KPMG en fintech-accelerator H2 Ventures maakten een top 10.

De twee partijen concludeerden uit onderzoek dat het geld dat in financiële technologie wordt gestoken in 2015 bijna is verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Dat schrijft Sprout.nl. De VS is vooralsnog koploper als het gaat om fintech-startups, maar ook in Nederland wordt er hard aan de weg getimmerd, met als resultaat een tweetal prominente plekken in de top 50 voor paymentservice-bedrijf Ayden en online kredietverlener Spotcap.

Lees ook: Ayden grote winnaar Dutch FinTech Awards

1. ZhongAn

Deze Chinese online verzekeraar voert de lijst aan. Het bedrijf maakt veel gebruik van big data en is een joint venture tussen Alibaba, Tencent en Ping An Insurance. Er werd in 2015 931 miljoen dollar in ZhongAn geïnvesteerd.

2. Oscar

Dit Amerikaanse bedrijf focust zich op technologie in de gezondheidszorg. Het bedrijf werd opgericht in 2013 door een drietal ondernemers dat zich stoorde aan de manier waarop er binnen de sector met klanten wordt omgegaan.

3. Wealthfront

Ook dit initiatief komt uit de VS. Het houdt zich bezig met het automatiseren van vermogensbeheer en beleggingen en vertoont overeenkomsten met het Nederlandse Pritle.

4. Qufenqi

Qufenqi is in 2014 opgericht om met name studenten en professionals in China flexibele betalingsmethoden te bieden voor de aankoop en huur van electronica. Het hoofdkantoor van Qufenqi zit in Peking.

5. Funding Circle

Eén van de grootste peer-to-peer kredietaanbieders is het Britse Funding Circle. De fintech-onderneming heeft één doel: een revolutie zijn op het gebied van bankieren en klanten een betere deal bieden. Funding Circle focust zich op de kleine bedrijven.

6. Kreditech

Dit bedrijf is in handen van onze oosterburen en werd in 2012 opgericht. Inmiddels heeft Kreditech, dat zich gespecialiseerd heeft in voorschieten van geld voor consumenten met behulp van onder meer big data, naam gemaakt in een tiental landen. Kreditech heeft al 355 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald.

7. Avant

Ook het Amerikaanse Avant houdt zich bezig met leningen. De fintech-onderneming werd drie jaar geleden opgericht en heeft in die tijd zo’n 730 medewerkers aan zich gebonden.

8. Atom Bank

Deze Engelse startup is nog geen jaar oud, maar belooft nu al veel goeds. Het bedrijf profileert zich als een nieuw, digitaal bankiersysteem (vergelijkbaar met het Nederlandse Bung) en heeft als doel ‘nieuw leven in het bankwezen te blazen’.

9. Klarna

Het Zweedse Klarna bestaat sinds 2005. De onderneming realiseert online betalingen (waar wenselijk na ontvangst van de aankoop) en staat garant voor krediet- en frauderisico’s die online ondernemers lopen. “Wij willen online shoppen simpel en veilig maken”, aldus CEO Sebastian Siemiatkowski.

10. OurCrowd

Dit Israëlische online platform, dat zich bezighoudt met het crowdfunden van (tech-)bedrijven met aandelen, bestaat nog maar twee jaar heeft inmiddels 10.000 actieve investeerders aan zich gebonden. Het Nederlandse Leapfunder en Symbid zijn fan van het concept.

Bekijk hier de rest van de ranglijst. Welke fintech-bedrijven mis je nog in de lijst? Laat je reactie hieronder achter!

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles