Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

2015 volgens Paypal: consolidatie op de betalingsmarkt

Paypal voorziet in 2015 consolidatie onder betalingsafhandeling bedrijven. Daarnaast zullen consumenten ook meer online transacties doen bij internationale webshops, zo voorspelt de online betalingsdienst in De Telegraaf.

Het afgelopen jaar hebben veel bedrijven zich gewaagd aan de betalingsmarkt. Waar eerder alleen banken en creditcardmaatschappijen deze markt beheerden zijn het nu technologiebedrijven die ook een graantje meepikken. Onder andere Google, Facebook en het Nederlandse Adyen zijn al bezig met betalingsafhandelingen, of hebben hier plannen voor. Paypal verwacht dat er meer rust zal komen op de betalingsmarkt.

Samenwerkingen
De komst van vele nieuwe spelers op de markt zal leiden tot een groot aantal samenwerkingen, zo voorspelt Paypal. Deze ontwikkeling is al zichtbaar in de vorm van Apple Pay. Voor de eigen betaaldienst werkte Apple samen met American Express, Mastercard en Visa. Ook Snapchat is de samenwerking aangegaan met Square, een Amerikaans mobiel betalingsbedrijf. Dankzij deze samenwerking worden gebruikers van Snapchat in staat gesteld onderlinge betaaltransacties te doen. Zelf ging Paypal dit jaar een samenwerking aan met de Rabobank.

Grensoverschrijdend
De consument zal zich volgens Paypal in 2015 meer gaan oriënteren op buitenlandse webshops. Dit gebeurt nu al zonder dat de consument het soms doorheeft. Een voorbeeld hiervan is de webshop Zalando, een Duits bedrijf. Deze internationalisering van de webshopmarkt heeft volgens de directeur van Paypal Benelux, Eelco van Wijk, ook een keerzijde. ‘’Een vergeten dimensie is nog de consumentenbescherming. Wat gebeurt er bij fraude of faillissement?’’ Zo verklaart hij tegenover de Telegraaf. Vanuit de Stichting Webshop Keurmerk komt het advies om bij onbekende webshops te betalen met een creditcard of met Paypal. Deze twee betalingsmanieren dekken namelijk verliezen die mogelijk geleden kunnen worden tijdens de het aanschaffen van producten.

Hoe werkt Paypal
Recentelijk heeft Google een jaaroverzicht gepubliceerd met populaire zoektermen. De vraag hoe de betalingsdienst werkt staat bovenin de ‘Hoe werkt ?’ lijst. Daarnaast stond het bedrijf ook in de top drie bij de categorie ‘Wat is ?’ lijst. In een eerder artikel geeft Financeinnovation antwoord op de vraag: hoe werkt Paypal.

Tagged with:

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles