Innovaties in de financiële sector | FinanceInnovation
advert

Deze 11 start-ups werden geselecteerd voor Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity 2017

De elf deelnemers van het Startupbootcamp-acceleratorprogramma FinTech & CyberSecurity 2017 zijn bekend! Tijdens een tweedaagse event beslisten tweehonderd experts welke start-ups mogen meedoen aan het Fintech en Cybersecurity-acceleratorprogramma 2017. Het programma begint op 9 januari. De geselecteerde start-ups worden gedurende drie maanden intensief begeleid in aanloop naar de zogenaamde ‘Demo Day’ op 7 april 2017.

Meer dan tweehonderdvijftig deelnemers hebben ook deze jubileumeditie keihard hun best gedaan om een plaats te bemachtigen in het programma. De elf uitverkoren start-ups ontvangen gedurende drie maanden intensieve ondersteuning in de vorm van mentorschap van meer dan honderdvijftig ondernemers, investeerders en partners. Daarnaast krijgen ze kantoorruimte, 15.000 euro startkapitaal en advies van Startupbootcamp-partners.
De jury heeft deze keer geen tien, maar elf start-ups geselecteerd. Michael Dooijes, Managing Director van het FinTech & CyberSecurity programma, legt uit: “We realiseerden ons dat alle teams erg sterk zijn en hebben daarom besloten een extra elfde start-up te kiezen. Schluss heeft de ambitie persoonsgegevens te beschermen – een groot probleem in onze samenleving. Deze elfde start-up voelt dan ook als onze ‘impact start-up’. Over de gehele linie waren de selectiedagen van hoog niveau en we zijn erg blij met onze keuzes. FinTech & CyberSecurity wordt een baanbrekend programma!”
Marie-José Hoefmans, CEO Schluss: “Online privacy is hot op dit moment. Een half jaar geleden moesten we nog uitleggen wat online privacy is en waarom we ons er zorgen om moeten maken. Dat hoeft nu niet meer. Mensen zijn erg blij dat we een oplossing hebben die hen helpt hun persoonlijke gegevens te beveiligen op het internet. Dessy Todorova, adviseur Virtual Broker vult aan: “Voor ons als start-up is het geweldig dat we geselecteerd zijn. We kijken enorm uit naar de komende maanden. Voor ons is het belangrijkste dat we een volgende stap kunnen zetten. Het in contact komen met nieuwe personen en afzetmarkten is dan ook een cruciale component in het programma voor ons. Dat gaat ons heel veel opleveren.”

En dit zijn ze:
Budgently (Netherlands)
Onafhankelijke app die millennials helpt slimmer met hun geld om te gaan
SeedWise.Capital (ex da Code school) (Netherlands)
Investeringsfonds op het gebied van blockchain
Flymble (Netherlands)
Betalingen voor vliegtickets verspreiden over maandelijkse termijnen
ID-Pal (Ireland)
Een KYC-oplossing die MKB’ers helpt hun klanten gemakkelijk en veilig te onboarden.
-M-Vendr (UK)
https://www.mvendr.com  Multi-channel platform voor de distributie van financiële diensten en pre-paid digital values.
Milestone (Netherlands)
Het eerste Europese investeringsfonds op het gebied van peer-to-peerfinanciering.
POM (Belgium)
Betaal en archiveer je facturen met 1 klik.
Schluss (Netherlands)
Met Schluss bepaal jij – en alleen jij – wie toegang krijgt tot informatie over jou op het internet.
Spendolater (Singapore)
Stelt banken in staat millennials te helpen met investeringen.
Virtual Broker Group (Bulgaria)
De digitale toekomst voor verzekeringshandelaren.
WolfWay (Italy)
Ontdek nieuwe investeringsmogelijkheden door gedrag van investeerders te analyseren.

Over de schrijver

Redactie

Dit artikel is geschreven door één van de redacteuren van FinnanceInnovation.nl . Wij zijn dagelijks op zoek naar nieuws en achtergronden over innovaties in de financiële sector. Volg @FinanceInno om op de hoogte te blijven!

Related Articles